Σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή Κουρδικών και Ιρακινών δυνάμεων από την Μοσούλη το Isis επιτέθηκε στο Κιρκούκ. Έξι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν καθώς και δύο Ιρανοί που συμμετείχαν σε μια ομάδα που εκτελούσε έργα στον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από το Κιρκούκ.

Στο μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον ενός κυβερνητικού κτιρίου, δύο αστυνομικών τμημάτων και του σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Amaq. Σε απάντηση οι αρχές της πόλης επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε μια άλλη επίθεση την παρασκευή, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο, 3 βομβιστές αυτοκτονίας επιτεθήκαν στο εργοστάσιο ηλεκτρισμού στην πόλη Dibis όπου σκοτώθηκαν 12 Ιρακινοί τεχνικοί και από την ασφάλεια του εργοστάσιου και 4 Ιρανοί τεχνικοί.

Οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Κιρκούκ το 2014, αφού ο ιρακινός στρατός αποσύρθηκε από την περιοχή μπροστά στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ.