Προβλήματα έχουν καταγραφεί στις βασικές υποδομές, σε κατοικίες, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας», ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Πάντως, αποκατάσταθηκε η βλάβη που προκλήθηκε από κεραυνό σε κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης όμβριων υδάτων και τα νερά ήδη έχουν υποχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, όπως μεταδίδει η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα onairnews.gr.

Κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Πρέβεζα.
Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από υπόγεια σπιτιών στη Σαμψούντα, στο Κανάλι, στη Σινώπη, στον Ωρωπό, στον Αρχάγγελο και στην Πρέβεζα. Ζημιές υπέστησαν επίσης κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. 

Προβλήματα και στην Αττική προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι. Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 100 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κατά βάση από υπόγεια, αλλά και για κοπές δένδρων που έπεσαν απο τον αέρα στην Αττική και ιδιαίτερα στο κεντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Στην πεδιάδα της Άρτας, πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό. Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Προβλήματα δημιουργηθηκαν και στην Ηλεία, στις περιοχές της Βάρδας, της Γαστούνης, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας, στη Ναύπακτο, καθώς και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Κουτσελάκη