Σύμφωνα με πληροφορίες του RT, μετανάστες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό και επιθυμούν τη μετάβαση στη Βρετανία, έβαλαν φωτιά σε μέρη του καταυλισμού, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ασκούν βία και να κάνουν χρήση χημικών Η επιχείρηση προβλέπεται να κρατήσει περίπου μία εβδομάδα.

Στον καταυλισμό διαμένουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στη Βρετανία. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε ετοιμόρροπα παραπήγματα, σε σχεδόν ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και πολλοί θεωρούν ότι η «Ζούγκλα» του Καλαί είναι το σύμβολο της αποτυχίας της Ευρώπης να επιλύσει την προσφυγική κρίση.


«Πρόκειται για επιχείρηση που ενέχει κίνδυνο», δήλωσε αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών σε πρόσφατη ενημέρωση των δημοσιογράφων, όπου περιέγραψε τους άξονες του σχεδίου απομάκρυνσης 6.486 προσφύγων από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και η Ερυθραία, με στόχο την μετεγκατάστασή τους σε κέντρα υποδοχής, σε ολόκληρη την χώρα.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTnews%2Fvideos%2F10154815485299411%2F&show_text=0&width=560&source=8