Ο 60χρονος πρώην υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, που απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας, φέρεται να επανέλαβε στον ανακριτή πως πυροβόλησε βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς το θύμα του επιτέθηκε με έναν αλουμινένιο σωλήνα και ξύλινη αυτοσχέδια ασπίδα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συνταξιούχου αστυνομικού, αιτία των προστριβών του με το θύμα, ήταν οι κάμερες που ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου είχε τοποθετήσει.
 
«Δέχθηκα απρόκλητη επίθεση» φέρεται να υποστήριξε ο 60χρονος, ο οποίος είπε πως το θύμα τον χτύπησε με τον σωλήνα στο χέρι που κρατούσε το όπλο, με αποτέλεσμα πάνω στη συμπλοκή, αντανακλαστικά μετά το χτύπημα, να γυρίσει και να πυροβολήσει προς το θύμα. Υποστήριξε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πως την πρώτη φορά πυροβόλησε στον αέρα.
 
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Νικόλαος Στούμπας, ανέφερε σε δηλώσεις του, πως υπήρχαν προστριβές μεταξύ του εντολέα του και του θύματος και πως ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε δεχθεί απειλές από τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, μετά από καταγγελίες που είχε κάνει στις αρμόδιες αρχές για τις κάμερες.