Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να βρεθεί στην Γερμανία στις 17-18 Νοεμβρίου, όπου θα συναντήσει την Ανγκέλα Μέρκελ. Όπως αναφέρεται, με την κα. Μέρκελ θα αναθεωρήσουν τη στενή συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας σε ένα ευρύ φάσμα διμερών, περιφερειακών και διατλαντικών ζητημάτων.

Ακόμη, στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθούν οι κοινές προσπάθειες για επίλυση των συγκρούσεων στην Ουκρανία και τη Συρία, η εκστρατεία κατά του ISIS, καθώς και οι διατλαντικές οικονομικές σχέσεις.

Επίσης, αναφέρεται πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τους ομολόγους του από τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, για να συζητήσουν για μία ευρεία γκάμα θεμάτων.

Αμέσως μετά τη Γερμανία, ο αμερικανός Πρόεδρος θα μεταβεί στο Περού, όπου θα παραστεί Σύνοδο Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην συγκεκριμένη Σύνοδο, καθώς στο πλαίσιό της αναμένεται να γίνουν προσπάθειες να προχωρήσει η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου (TTP) «χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».