Επίσης σήμερα στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, από βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το καθεστώς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι ρουκέτες είχαν στόχο δύο συνοικίες στο δυτικό Χαλέπι, πλήττοντας κυρίως ένα σχολείο.
 
“Τρεις μαθητές σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτόξευσαν τρομοκρατικές ομάδες σε ένα σχολείο της συνοικίας Σάχμπα”, ενώ από την επίθεση καταστράφηκε στο σχολείο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
 
Μια δεύτερη επίθεση έπληξε μια κατοικία στη συνοικία Χαμντανίγια, σκοτώνοντας τρεις αδελφούς και τραυματίζοντας έναν τέταρτο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 
 
Οι δύο παραπάνω γειτονιές βρίσκονται στα δυτικά της πόλης, η οποία έχει σχεδόν χωριστεί από τα μέσα του 2012, όταν οι αντάρτες κατέλαβαν το μισό ανατολικό της μέρος. 
 
Εξάλλου, τουλάχιστον 35 άτομα σκοτώθηκαν την Τρίτη, ανάμεσα τους 20 μαθητές σε σχολείο, από αεροπορικές επιθέσεις συριακών ή ρωσικών αεροπλάνων σε ένα χωριό στην περιφέρεια Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με μέλη σωστικών συνεργείων.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ