Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ την Τρίτη, ο Ιερώνυμος υποστήριξε ότι ο τόπος προχωράει «από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό» και χαρακτήρισε «βαθιά νυχτωμένους» εκείνους που δεν το βλέπουν, ενώ εκείνοι που το βλέπουν «χαίρονται γιατί βλέπουν και το καμαρώνουν ότι το πρόγραμμα τους και το όνειρο τους πραγματοποιείται».

Ερωτηθείς για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, διερωτήθηκε το τι θα συμβεί σε περίπτωση ολοκλήρωσης του. «Ποιος θα το διοικήσει;Θα είναι ένας τόπος προσευχής ή θα είναι ένας χώρος διδασκαλίας; Ποιος θα διδάξει τον μουσουλμανισμό; Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Και ο άλλος ο κίνδυνος ότι θα γίνει αφορμή πολέμου μεταξύ των μουσουλμάνων. Στο τζαμί ποιοι θα πάνε; Θα πάνε οι Σιίτες, θα πάνε οι Σουνίτες; Θα αρχίσει ένας άλλος καυγάς εσωτερικός».

Αναφερόμενος στο αν υπάρχουν ακραίες φωνές στην εκκλησία, υποστήριξε πως αυτό δεν υφίσταται. «Ούτε ακραίους έχουμε, ούτε Ταλιμπάν. Έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν με έναν άλλο τρόπο πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτό και θέλουν μία άλλη αντιμετώπιση», ενώ για τις θέσεις του Αμβρόσιου, δήλωσε ότι «δεν κάνει λάθος ο Αμβρόσιος, είναι λάθος ο τρόπος που τα λέει».