Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αγγελής είχε καταγγείλει προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.
 
Ακολούθως, οι δύο αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη  Ρασιδάκη. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, τις αναφορές πρόκειται να επανεξετάσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου.
 
Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι από:
 
τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου η οποία μπήκε στο αρχείο σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών  για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε,
την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και
την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και άλλων  14 για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε στην εφοπλίστρια  Αγγελική Φράγκου χωρίς εγγυήσεις.
 
Ο επιχειρηματίας είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τους εισαγγελείς Διαφθοράς  Ιωάννη Δραγάτση και  Αντώνη Ελευθεριάνο.