Στο επίκεντρο των αιτημάτων τους βρέθηκαν η δωρεάν σίτηση, στέγαση και μετακίνηση, ενώ διαμαρτύρονται επίσης για τις σημαντικές ελλείψεις καθηγητών και την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
 
Μεταξύ των διεκδικήσεων τους βρέθηκε και ο κατώτατος μισθός, με τους φοιτητές να ρίχνουν τα βέλη τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως δεν ανέχονται την υποκατώτατη ζώνη. «Κανένας απόφοιτος με μισθό κάτω από 751 ευρώ» φώναξαν. 
 
Στη διαμαρτυρία της ΑΘήνας συμμετείχαν περισσότεροι από 20 φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα διαδήλωσαν πλέον των 80 φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.  
 
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και συνεχίστηκε με πορεία έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Νωρίτερα, οι φοιτητές κάλεσαν «όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνιούν για τις σπουδές και το μέλλον τους. Στις 3 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα να σημάνει φοιτητικός ξεσηκωμός. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των δικαιωμάτων μας»

Αναλυτικά το κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων τα συλλαλητήρια ανέφερε:

«Στις 3 Νοέμβρη οι φοιτητές βουλιάζουμε τη χώρα»

Έχουμε κάθε λόγο να βρεθούμε στον κοινό αγώνα, για να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δωρεάν και ολοκληρωμένες σπουδές.

Ενάντια

-στην απόσπαση της διδακτικής επάρκειας από το πτυχίο πολλών σχολών και τη μεταφορά του σε μεταπτυχιακές πιστοποιήσεις

-στον εξαναγκασμό να κάνουμε 2 και 3 μεταπτυχιακά για να “ανταπεξέλθουμε” στις συνθήκες τις αγοράς εργασίας και εν τέλει να τα πληρώνουμε κιόλας

-στον πλήρη κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων

-στον νέο εργασιακό/συνδικαλιστικό νόμο(ομαδικές απολύσεις, μείωση βασικού μισθού, κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών)
Έχουμε κάθε λόγο να βρεθούμε σε κοινό αγώνα για να διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας. Θέλουμε μετά τις σπουδές μας πτυχίο στο αντικείμενό μας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.