Συγκεκριμένα, ο συλληφθέντας Ντεμιρτάς τόνισε στον εισαγγελέα πως δεν πρόκειται να αποτελέσει την μαριονέτα στο θέατρο που έχει στήσει ο Ερντογάν και δεν θα επιτρέψει την ασέβεια προς το πρόσωπο του λαού που τους έχει εκλέξει. Όπως τόνισε, ή γρήγορα ο δημοκρατικός αγώνας θα νικήσει και ο λαός θα απαλλαγεί από το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν

«Είμαστε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας αλλά τις μάζες που μας εξέλεξαν. Είμαστε μέλη της Βουλής με κοινοβουλευτική ασυλία. Δεν θα επιτρέψω την ασέβεια στη θέληση του λαού. Αρνούμαι να είμαι μαριονέτα σε αυτό το δικαστικό θέατρο που ξεκίνησε επειδή το διέταξε ο Ερντογάν. Δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Ακόμα και ότι με φέρατε εδώ είναι παράνομο. Είτε στη φυλακή, είτε στη Βουλή, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας και τον αγώνα μας.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα απαλλάξουμε τη χώρα μας και τον λαό μας από αυτό το φασιστικό καθεστώς υπό το όνομα της Προεδρίας. Αργά ή γρήγορα ο δημοκρατικός αγώνας θα νικήσει. Το καθεστώς του Ερντογάν θα αλλάξει. Δεν ζητώ τίποτα ούτε περιμένω τίποτα από εσάς. Μόνο ο λαός μου μπορεί να με ανακρίνει για τις πολιτικές μου ιδέες».