Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός και να αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους, μιλώντας ενώπιον των ψηφοφόρων του.
 
Παράλληλα ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ.
 
Ο Τραμπ δήλωσε ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και εκείνος από την πλευρά του τη συνεχάρη για τη σκληρή μάχη που έδωσε.

Με τις κάλπες να έχουν κλείσει σε Νέα Υόρκη, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Κάνσας, Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Λουιζιάνα, Μινεσσότα, Νεμπράσκα, Ουάιομινγκ, Κολοράντο, Νέο Μεξικό και Αριζόνα και τον Τραμπ να έχει «κλειδώσει» Νότια Καρολίνα, Αλαμπάμα, Οκλαχόμα, Τενεσί και Μισισίπι, η πλάστιγγα gέγειρε σχτικά νωρίς υπέρ του.


«Αλλαγή κλίματος»

Αν και η Χίλαρι Κλίντον θεωρούνταν το φαβορί πριν την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, έδειξε να χάνει από νωρίς (στη 1 το πρωί ώρα Ελλάδας άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα) το όποιο πλεονέκτημα είχε «στα χαρτιά», καθώς τα πρώτα αποτελέσματα σε New Hampshire, Kentucky και Indiana έδειξαν τον Τραμπ να προηγείται και στις 3 πολιτείες με 52,5%, 68,3% και 71,9% αντίστοιχα.

«Σημεία – κλειδιά» Φλόριντα και Οχάιο

Στα «μέτωπα» της Φλόριντα και του Οχάιο, που αποτελούσαν από την αρχή πολιτείες που θα καθόριζαν την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Κλίντον φάνηκε να παίρνει κεφάλι, αλλά λίγες ώρες μετά τα ποσοστά «γύρισαν» υπέρ του Τραμπ, ο οποίος παγίωσε διαφορά στο Οχάιο και μέχρι τις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας) είχε επικρατήσει

Ενδεικτική ήταν η απογοήτευση από την μεριά της Κλίντον, μετά το μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter, που αναφερόμενη στην προεκλογική της εκστρατεία τόνισε: «Αυτή η ομάδα έχει τόσους λόγους για να νιώθει περήφανη. Ό,τι και να γίνει απόψε, σας ευχαριστώ για όλα».

Το βαρόμετρο των New Work Times, «αποκρυστάλλωσε» ακόμα περισσότερα τα πράγματα στις 5 το πρωί (ώρα Ελλάδας) δίνοντας πρόβλεψη νίκης κατά 80% στον Τραμπ, ενώ στην εκκίνηση της διαδικασίας έδινε 79% πιθανότητες για νίκη της Κλίντον