Στη Νέα Υόρκη χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Μανχάταν, παρά τις εκκλήσεις για ενότητα που έκαναν ακόμα και Δημοκρατικοί αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στη Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, αλλά και το Όρεγκον, ενώ διαδηλώσεις κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όκλαντ στην Καλιφόρνια.

 
Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας και έσπασαν τα παράθυρα ενός καταστήματος πώλησης φαρμάκων (CVS) στο Όκλαντ, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

 

Στο Πόρτλαντ έβαλαν δεκάδες διαδηλωτές έκαψαν την αμερικάνικη σημαία.

 

 
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την προεκλογική εξαγγελία του Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και για την απαγόρευση της εισόδου παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ.
 
Στο Όστιν του Τέξας, διαδήλωση πραγματοποίησαν περίπου 400 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δεν απάντησε άμεσα στα αιτήματα σχολιασμού των διαδηλώσεων. Ωστόσο, ο Τραμπ στην επινίκια ομιλία του εμφανίστηκε ενωτικός, για όλους τους Αμερικανούς.