Όπως αναφέρει ο Guardian, το προσωπικό του νοσοκομείου αναγκάστηκε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο βρέφη σε θερμοκοιτίδες και τραυματίες από τους βομβαρδισμούς. Το Χαλέπι σφυροκοπείται ανηλεώς και εκτιμάται ότι βιώνει τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς των τελευταίων δύο ετών.

Μόλις τέσσερα νοσοκομεία λειτουργούν στο Χαλέπι και καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες 250.000 πολιτών που ζουν σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες.

Ιατρικές προμήθειες και προμήθειες σε τρόφιμα τελειώνουν και με τον χειμώνα να πλησιάζει, οι εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι αντιμετωπίζουν μια «πολύ σκοτεινή στιγμή», προειδοποίησε αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Το νοσοκομείο παίδων, το οποίο είχε δεχθεί πλήγμα και την Πέμπτη, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εκκένωση των εγκαταστάσεών του, την ώρα που οι γιατροί του νοσοκομείου παρείχαν πρώτες βοήθειες σε θύματα επίθεσης με αέριο χλώριο.

«Μεταφέρουμε το νοσοκομείο παίδων, καθώς χτυπήθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα και πλέον θεωρείται στόχος» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ένωση Γιατρών.
«Λάβαμε την απόφαση να το εκκενώσουμε και να μεταφέρουμε αλλού το προσωπικό και τους ασθενείς» τονίζει η ίδια ανακοίνωση.