Όπως καταγγέλλει ο ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 26.11.2016, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγνώρισε την οφειλή του προς τον Οργανισμό λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23 % και 24% στην καταβαλλόμενη αντισταθμιστική καταβολή.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΑΣΘ, ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης «έχει ήδη υπογράψει τη σχετική ΚΥΑ με την εντολή της άμεσης καταβολής του οφειλόμενου ποσού στον ΟΑΣΘ, πράγμα που σημαίνει ότι εντός των προσεχών ημερών θα καταβληθεί άμεσα ολόκληρη η οφειλόμενη προς τους εργαζόμενους μισθοδοσία των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016».

Τέλος, επισημαίνεται πως «ο ΟΑΣΘ για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας και να  αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διεξαγωγή της συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης.Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού μας».