Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έπλεξε το εγκώμιο του Ιταλού πρωθυπουργού για τις προσπάθειες που καταβάλλει για μεταρρυθμίσεις στη χώρα του, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ιταλική πολιτική σκηνή, ακόμη και αν χάσει στο δημοψήφισμα του Σαββάτου.
 
«Αν καταλαβαίνω σωστά, (ο Ρέντσι) είπε ότι αν δεν εγκριθούν (οι μεταρρυθμίσεις) με το δημοψήφισμα, θα παραιτηθεί. Όμως δεν είπε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική», σημείωσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε μια διάσκεψη για την εξωτερική πολιτική στο Βερολίνο.
 
«Ελπίζω ότι ακόμη και αν αποτύχει (το δημοψήφισμα) –και έχω δει τις δημοσκοπήσεις– θα προσπαθήσει να ωθήσει την Ιταλία προς τα εμπρός με άλλα μέσα», συνέχισε. «Αν χάσει, δεν νομίζω ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «και αν η προσπάθεια αυτή αποτύχει, ελπίζει να βρει άλλες οδούς για να προοδεύσει η Ιταλία».
 
«Ο Ρέντσι φέρει σε πέρας ή προσπαθεί να φέρει σε πέρας συνταγματική μεταρρύθμιση και πρέπει να πω ότι τον σέβομαι πολύ» είπε ο Σόιμπλε.
Δήλωσε, δε, ότι αν ήταν Ιταλός θα ψήφιζε «ναι», όπως γράφει η Corriere della Sera.
 
«Ας περιμένουμε, ελπίζω να πετύχει», πρόσθεσε, και τόνισε ότι «πείθει περισσότερο από άλλους ότι μπορεί να κάνει τα βήματα προόδου που χρειάζεται η Ιταλία».
Υπενθυμίζεται ότι το TPP θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να σας μεταδώσει live όλες τις εξελίξεις από το δημοψήφισμα. Στην πλατφόρμα των 1101 μπορείτε να μας στέλνετε τις σχετικές ερωτήσεις που θα σας ενδιέφερε να συζητηθούν.