Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, η σημερινή συμφωνία συμβαδίζει με αυτή που επιτεύχθηκε στο Αλγέρι τον Σεπτέμβριο. Η Αλγερία, μέλος του ΟΠΕΚ, πρότεινε να καθοριστεί ένα νέο όριο της παραγωγής στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα 33,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα σήμερα.
 
Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ-Φαλίχ δήλωσε σήμερα ότι ο ΟΠΕΚ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, προσθέτοντας ότι το Ριάντ είναι έτοιμο να αποδεχθεί «ένα μεγάλο πλήγμα» στη δική του παραγωγή και να συναινέσει στο να παγώσει η παραγωγή του μεγάλου της ανταγωνιστή, του Ιράν, στα προ κυρώσεων επίπεδα.
Τα σχόλια του Φαλίχ θα μπορούσαν να θεωρηθούν συμβιβασμός εκ μέρους του Ριάντ, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες επέμενε το Ιράν να υιοθετήσει στο σύνολό της την όποια συμφωνία.
 
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα άλμα 7%, πλησιάζοντας τα 50 δολάρια το βαρέλι. Η κεκλεισμένη των θυρών συνεδρίαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) ξεκίνησε στη Βιέννη περίπου στις 12:00 ώρα Ελλάδας, ενώ η συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 ώρα Ελλάδας.
 
Ο Φαλίχ είπε επίσης ότι ο ΟΠΕΚ επικεντρώνεται στο να μειωθεί η παραγωγή στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ή κατά περισσότερο από 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, και ελπίζει ότι η Ρωσία και άλλα κράτη που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ θα συνεισφέρουν με περαιτέρω μείωση κατά 0,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
 
«Αυτό θα σημαίνει ότι εμείς (η Σαουδική Αραβία) θα υποστούμε μια μεγάλη μείωση και ένα μεγάλο πλήγμα στην τρέχουσα παραγωγή και την πρόβλεψή μας για το 2017. Άρα δεν θα το κάνουμε αν δεν διασφαλίσουμε ότι υπάρχει συναίνεση και μια συμφωνία που να πληροί όλες τις αρχές», δήλωσε ο Φαλίχ σε δημοσιογράφους.