Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης τονίζει πως για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία όλων, δηλαδή και του ΔΝΤ, κάτι που φαίνεται πως δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα εξαιτίας των διαφωνιών σε σχέση με τον καθορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018. Το ΔΝΤ επιθυμεί μείωση κάτω του 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, ενώ οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί δεν αποδέχονται αυτό το αίτημα

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκτίμησε πως για τα εργασιακά δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικό, που σημαίνει ότι το θέμα θα πάει τη Δευτέρα στους υπουργούς Οικονομικών. Στο δημοσιονομικό, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μικρή, ανέφερε, και αφορά ένα κενό το 2018.

Ξεκαθάρισε πως την δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να συζητηθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, γιατί θα πρέπει πρώτα να κοστολογηθεί η επίπτωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος.