Προφυλακιστέος και πάλι κρίθηκε ο πρώην πρόεδρός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, μετά την απολογία του. Κατηγορείται, ανάμεσα σε άλλα, για «δώρα» και ξέπλυμα χρήματος. Ο Μαρτίνης φαίνεται να έχει ζημειώσει το νοσοκομείο με ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μαρτίνης και η γυναίκα του είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2016, με κατηγορίες για εμπλοκή σε σκάνδαλο απάτης σε βάρος του νοσοκομείου. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ο ίδιος έχει ισχυριστεί ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, πως τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, κατείχε, διαχειρίσθηκε και χρησιμοποίησε περιουσία εν γνώσει ότι η περιουσία προέρχεται από το έγκλημα της απάτης ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με τη διακίνηση παράνομων εσόδων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα

Του αποδίδεται πρόκληση σκόπιμης βλάβης στην περιουσία του Νοσοκομείου το 1998, η οποία προσδιορίζεται στο ποσό των περίπου 3,2 εκατομμύρια μάρκα που φέρεται να ήταν το «δώρο» της εταιρίας «Hospitalia International» στον Ανδρέα Μαρτίνη για την επιλογή της σε έργο προμήθειας του Ερρίκος Ντυνάν.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος στο πόρισμά του αναφέρεται σε συνολικά 8.000 περιπτώσεις νοσηλειών για τις οποίες εντόπισε ισχυρά στοιχεία ότι έλαβαν παρανόμως εκπτώσεις. Από αυτές ο ανακριτής κ. Τσιρώνης συμπεριέλαβε στη δικογραφία τις επίμαχες 50 το κόστος των οποίων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με κατώτατο όριο κόστους τις 3.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ