Όπως ανέφερε ο Stephen O'Brien, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας που συγκλήθηκε κατεπειγόντως μετά από αίτημα της Γαλλίας, υποστήριξε ότι 25.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού από το Σάββατο κι έκανε λόγο για «δεκάδες νεκρούς μόνο σε μία αεροπορική επιδρομή σήμερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ έκανε έκκληση για κατάπαυση πυρός. «Στο όνομα της ανθρωπότητας, καλούμε όλους όσους μπορούν να επέμβουν και να προστατέψουν τους πολίτες, πριν μετατραπεί το Χαλέπι σε τεράστιο νεκροταφείο».

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα και την Τρίτη, 20.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι, ενώ τουλάχιστον 650.000 άνθρωποι που παραμένουν στη Μοσούλη δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, καθώς ένας αγωγός επλήγη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

«Η ομάδα συντήρησης δεν μπορεί να φθάσει στον αγωγό διότι βρίσκεται σε μια περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Χούσαμ αλ Αμπάρ, στέλεχος του επαρχιακού συμβουλίου της Νινευής στη Μοσούλη, μίας από τις 15 επαρχίες και προάστια της πόλης όπου υπάρχει διακοπή στην υδροδότηση και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή».