Το ΚΚΕ ενημέρωσε την Πέμπτη τον Νίκο Βούτση και τον Νίκο Παππά ότι διαπιστώθηκαν περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος εδώ και μερικές ημέρες, τονίζοντας πως η «κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Η Εισαγγελέας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί αναφορικά με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τηλεφώνων κατά του ΚΚΕ, ενώ παρόμοιες καταγγελίες υπήρξαν από ΝΔ και Ποτάμι. Η έρευνα λόγω της σοβαρότητας της έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Δεν εντόπισε πρόβλημα ο ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν εντόπισε κάποια δυσλειτουργία και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «σχετικά με την Ανακοίνωση του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, και όσον αφορά στον ΟΤΕ, η εταιρεία ενημερώνει για τα εξής: Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία».