«Γίνονται έλεγχοι, χρειάζεται ενίσχυση το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας», τόνισε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠ Νάσος Ηλιόπουλος για το εργατικό δυστύχημα στα Everest.

Αφού υπογράμμισε ότι «πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», ο Ν. Ηλιόπουλος παρέθεσε ακριβή στοιχεία για τους ελέγχους στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με τα οποία, «μόνο το 2015 έγιναν 2.816 έλεγχοι, υπήρξαν επιβολές προστίμων 378.000 ευρώ, είχαμε συνολικά 237 εργατικά ατυχήματα, κυρίως τροχαία, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που έχει το delivery και τα θανατηφόρα ήταν δύο. Για το πρώτο εξάμηνο του 2016 καταγράφηκαν περισσότερα από 2.000 εργατικά ατυχήματα και τα θανατηφόρα είναι 29».

Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη σημασία που έχει το έργο της Επιθεώρησης Εργασίας και την ευσυνειδησία και σοβαρότητα με την οποία ανταπεξέρχονται σε αυτό οι εργαζόμενοι της.

«Είναι άνθρωποι που πιστεύουν το έργο τους, έχουν δεχθεί απειλές και επιθέσεις και καθημερινά προσπαθούν να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και να υπερασπίζονται την εργατική νομοθεσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ ενόψει των εορτών, όπως ενημέρωσε ο ειδικός γραμματέας, έχει ήδη ξεκινήσει ένα πλάνο ελέγχων για ζητήματα ασφάλειας που περιλαμβάνει και τους τομείς των συνθηκών εργασίας, υγιεινής, καθώς και την ανασφάλιστη, ή μαύρη εργασία.

Κλείνοντας ο Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «προφανώς έχουν δίκιο στις καταγγελίες τους, οι εργαζόμενοι» όταν λένε ότι οι δεν επαρκούν οι έλεγχοι, διότι το σώμα της Επιθεώρησης Εργασίας όλο αυτά τα χρόνια υποβαθμίστηκε κάτι που όπως είπε «δεν ήταν τυχαίο».