Μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος, ανέθεσε στον κ. Νούλη να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές του ΚΚΕ από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής, μετά τη δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ σχετικά με συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο, η ΑΔΑΕ επελήφθη αμέσως του θέματος, συγκροτώντας Ομάδα Ελέγχου και ξεκίνησε ήδη τον έλεγχο των καταγγελλομένων συμβάντων και διερευνά το ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το ΚΚΕ κατήγγειλε «περίεργες» συνακροάσεις. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”. Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».