Κατά τη συνάντηση της Δευτέρας, οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν για την ατζέντα που έχει τεθεί μέχρι τώρα (εδαφικό) , καθώς και για το πρόγραμμα των συναντήσεών τους. Προ ημερών ο Νίκος Αναστασιάδης σε διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με την τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζονται, ωστόσο «τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο, αν δεν επέλθει συνολική συμφωνία επί όλων των θεμάτων, αποκλείοντας έτσι την επιδιαιτησία».

Οι Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν την Πέμπτη να υπάρξει νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα τους στο τριήμερο 9 -11 Ιανουαρίου, όπου θα παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού. Οι δύο ηγέτες έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν να συναντιούνται, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν, ενώ οι ίδιοι θα συναντιούνται όταν απαιτείται. Σε ό,τι αφορά τη διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου, τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρουν ότι θα συγκληθεί με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και σε αυτή θα προσκληθούν όσα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη απαιτείται.

Παράλληλα, ο Αναστασιάδης έχει επισημάνει ότι η συμφωνία συναντήσεων το τριήμερο του Ιανουαρίου «αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, διότι αίρει τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στο Μοντ Πελεράν, χωρίς να παγιώνει το αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες, διασώζοντας τη δυναμική που υπήρχε, και καθορίζοντας ότι συνεχίζουμε από το σημείο, όπου είχαν διακοπεί οι συνομιλίες».