Το πρωί της Δευτέρας, 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Αγ. Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Π.Κουρουμπλή.
 
Άκαρπη, ωστόσο, φαίνεται πως ήταν η συνάντηση, καθώς εξερχόμενοι οι εκπρόσωποί των ναυτεργατών δήλωσαν πως πήραν υποσχέσεις και όχι δεσμεύσεις. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, υπογράμμισε ότι η συζήτηση «δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα αναφορικά με τις διεκδικήσεις που έχουν ως στόχο στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση. Στην ουσία, για το επίμαχο θέμα που αφορά το φορολογικό πρόγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση και οι δανειστές, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί ο ίδιος ο υπουργός με κανέναν τρόπο, πριν κλείσει επίσημα η αξιολόγηση, που προβλέπεται για τις 18 Δεκεμβρίου».

Έτσι, πιθανότερο σενάριο κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που ακολουθεί είναι να παρθεί η απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα 48ωρη απεργία.

 
Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστηρίζει πως δεσμεύτηκε ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι αυτό θα φανεί στις 18 Δεκεμβρίου. 
 
Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια από την περασμένη Παρασκευή