Ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, σημείωσε πως το Ταμείο επιμένει πως οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 να μην ξεπερνούν το 1,5%, εκτιμώντας ότι οποιοσδήποτε υψηλότερος στόχος είναι μη ρεαλιστικός.
 
Παράλληλα, κάλεσε την Αθήνα και τις Βρυξέλλες να παρουσιάσουν τα μέτρα που θα λάβουν, εφόσον συμφωνήσουν ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα να παραμείνει στο 3,5%, μετά το 2018.
 

«Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μία συμφωνία»

 
Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του ΔΝΤ τον οποίο επικαλούνται οι Financial Times, δήλωσε ότι στο Eurogroup δεν σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι «είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μία συμφωνία».
 
Όπως αναφέρεται, για να ληφθεί η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του, χρειάζεται «σαφήνεια» σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
 
Κατά το δημοσίευμα των FT, το ΔΝΤ προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε βαθύτερες συζητήσεις, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών για τη β’ αξιολόγηση.
 
Άλλωστε, το γεγονός επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που συνέδεσε την συζήτηση για τις αποφάσεις στο ΔΝΤ σχετικά με τη συμμετοχή του, με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τη β' αξιολόγηση.