Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, που ξεκινά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06.01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
 
Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη, αλλά και την παραγωγή αγροτών από διάφορα νησιά, η οποία σαπίζει στα ψυγεία φορτηγών που περιμένουν να μεταφέρουν τα προϊόντα στην ενδοχώρα ή και το εξωτερικό.
 
Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού».
 
Αυτές οι προσπάθειες, από όπου κι αν προέρχονται, υποστηρίζει η διοίκηση της ΠΝΟ, θα συντριβούν από τη δυναμική και μαζική απάντηση των ναυτεργατών, οι οποίοι όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα για το κατάντημα της χώρας, αλλά απλά δίνουν αγώνα επιβίωσης, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΝΟ έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία της ΔΣΕΕ την Πέμπτη, με την συγκεκριμένη να λήγει στις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Αποκλεισμένοι εκατοντάδες μαθητές στην Κρήτη

 
Ειδικές πτήσεις για τους μαθητές που έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη θα ναυλώσει το υπουργείο Ναυτιλίας, με τα αεροπλάνα να αναχωρούν από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων αναμένεται να αναχωρήσουν. Μάλιστα. κάποιοι δήμοι της Αττικής προτίθενται να καλύψουν το κόστος για τα σχολεία της περιοχής τους, όπως του Παλαιού Φαλήρου.
 
Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν είχαν λάβει ενημέρωση για τον σχεδιασμό του υπουργείου και αναμένεται εντός της ημέρας την Τρίτη να κατευθυνθούν προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων για την επιβίβασή τους σε αεροπλάνα.
 
Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο νησί ξεπερνά τους 1.500, γι' αυτό και αναμένεται να ναυλωθούν περισσότερες από 10 πτήσεις σε συνεργασία με τις εταιρίες Sky Express, Astra και Aegean.
 
Στόχος είναι οι πτήσεις να πραγματοποιηθούν μέχρι το μεσημέρι ή απόγευμα της Τρίτης ενώ οι πρώτες πτήσεις ξεκινούν στις 8 το πρωί.