Μεγάλης έντασης επεισόδια στη Στουρνάρη, με διαδηλωτές να βάζουν φωτιές σε κάδους και να «απαντούν» με πέτρες και μολότοφ στην εκτεταμένη χρήση χημικών των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και χτύπησαν διαδηλωτή.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυπταν τη Δευτέρα από την ΕΛΑΣ, τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους απέναντι από τις συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΡΡ, η αστυνομία κάνει χρήση ασφυξιογόνων και υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μέσα σε μαγαζιά των Εξαρχείων 

Συνθήματα «το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό, ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό» ενάντια στην αστυνομία  και στην μνήμη του Γρηγορόπουλου κυριάρχησαν νωρίτερα στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Στη διάθεση του κοινού τέθηκαν λίγο μετά τις 19.30 οι σταθμοί μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», οι οποίοι είχαν κλείσει νωρίς το απόγευμα, μετά από εντολή της αστυνομίας και λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Το πρωί της Τρίτης, χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν υπέρ της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο ( Θόλο), Κομοτηνή , Αγρίνιο (πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (αναγνωστήριο ΔΠΘ).