Η κατηγορία σε βάρος του Α. Γεωργίου αφορούσε τη διατήρηση, επί μερικούς μήνες, της θέσης του υπαλλήλου του ΔΝΤ, στο οποίο είχε εργαστεί επί χρόνια, με αυτήν του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Επιπλέον, του είχε καταλογιστεί ότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο.

Η Ζωή Γεωργαντά, πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, που είχε καταγγείλει σκόπιμη αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, με στόχο την είσοδο της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης από την Αρχή, απέδωσε δόλο στη διατήρηση της θέσης του στο ΔΝΤ στον Α. Γεωργίου, υποστηρίζοντας πως είχε στόχο να διευκολύνει την υπογραφή του μνημονίου και όχι για να εξασφαλίσει τη σύνταξή του μετά από χρόνια εργασίας στο Ταμείο, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Υπέρ του κατέθεσαν στελέχη οργανισμών όπως η Eurostat, που απέκλεισαν κάθε σκοπιμότητα, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος παρέμεινε αυτούς τους μήνες ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ, χωρίς να πληρώνεται, απλά για να συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια.

Η δικογραφία σε βάρος του Α. Γεωργίου, σχετικά με το αν διογκώθηκε ή όχι σκόπιμα το έλλειμμα, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία των μηχανισμών στήριξης για την Ελλάδα, βρίσκεται προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση εκδόθηκε απαλλακτικό για τον κ. Γεωργίου βούλευμα, κατά του οποίου ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο και έτσι η υπόθεση επανήλθε στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο έχει δεχθεί ήδη απαλλακτική εισαγγελική εισήγηση.