Μετά τη σημερινή απόφαση, το Συμβούλιο Εφετών έχει διατάξει την έκδοση των τριών και την παραμονή στην Ελλάδα των υπόλοιπων πέντε τούρκων αξιωματικών.Στην πρότασή του ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης τάχθηκε κατά της έκδοσης των δύο αξιωματικών λέγοντας: «Αν τέλεσαν αδίκημα να δικαστούν, να τιμωρηθούν, αλλά να τύχουν μίας δίκαιης δίκης. Αν αποφασίσετε να εκδοθούν είστε σίγουροι ότι δεν θα τύχουν βασανιστηρίων; Πόσες φορές το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν έχει καταδικάσει την Τουρκία για τέτοια πράγματα.»

Οι προηγούμενες αποφάσεις θα κριθούν από τον Άρειο Πάγο, καθώς έχει προσφύγει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας  Εφετών Αντ. Λιόγας, αλλά και οι κατηγορούμενοι. Το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο θα συμβεί και με την σημερινή απόφαση.

«Επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση όλων αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πιέζοντας την ελληνική κυβέρνηση για την παράδοση των οκτώ πιλότων που κατέφυγαν στη χώρα μας και ζήτησαν άσυλο, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.