Σύμφωνα με τον Ντράγκι, όπως αναφέρει δημοσίευμα του bloomberg, οι μεταρρυθμίσεις «θα τονώσουν την παραγωγικότητα, θα βελτιώσουν τις συνθήκες απασχόλησης, θα αυξήσουν τον οικονομικό ανταγωνισμό και εντέλει, θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη του πληθωρισμού». Πρόσθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή «θα καταστήσουν την Ένωση πιο ανθεκτική έναντι των παγκόσμιων προκλήσεων και κινδύνων».

«Ευθυγράμμιση με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ»

Όπως ξεκαθάρισε, οι «δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να στηρίξουν την ανάκαμψη, παραμένοντας ωστόσο, ευθυγραμμισμένες με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τόνισε ότι χώρες – μέλη, εφόσον διαθέτουν τη σχετική δυνατότητα, θα πρέπει να καθορίσουν μία πιο φιλο-αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική.

«Ελεγχόμενη» η κατάσταση στην Ιταλία

Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση της Ιταλίας, ο Ντράγκι υπογράμμισε πως «οι κίνδυνοι για τις ιταλικές τράπεζες είναι γνωστοί εδώ και καιρό», ενώ υποστήριξε ότι «έχουμε ήδη συζητήσει τα προβλήματα με τις ιταλικές αρχές και γνωρίζουμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».

Εκτίμησε πως δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κίνδυνος για την Ευρωζώνη, λόγω των ιταλικών εξελίξεων, και ανέφερε ότι «κάθε χώρα έχει τις δικές της προκλήσεις αλλά η κατάσταση στην Ιταλία είναι σαφώς καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια».