Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζει στο «πνεύμα» της τοποθέτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξίσωσης της φορολογίας των ναυτικών με τους μισθωτούς. Τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών.

«Ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ και προσθέτει πως «η κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς».

Την Πέμπτη ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και την ΠΝΟ, με τον υπουργό να αφήνει αιχμές για τη συμπεριφορά ορισμένων εταιρειών «που εκδηλώνουν περίεργη στάση», ενώ στάθηκε στην τοποθέτηση του Ε. Τσακαλώτου που δήλωσε από την Βουλή πως «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018».

Νωρίτερα την Πέμπτη, η ΠΝΟ είχε ανακοινώσει ότι τα πλοία στα λιμάνια θα μείνουν δεμένα μέχρι την Κυριακή, καθώς αποφασίστηκε συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινά, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.