Ο Γ. Χαλάς, πρόεδρος της ΠΝΟ επιβεβαίωσε πως η απεργία αναστέλλεται, αφήνοντας ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον, αφού τόνισε συγκεκριμένα «Αναστολή της απεργίας και βλέπουμε γιατί τα προβλήματα δεν λύθηκαν». Επιπρόσθετα, ζήτησε «να μη στρέφονται εναντίον μας οι κοινωνικές τάξεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε την Παρασκευή πως αναζητεί «κοινό τόπο» με τους ναυτικούς, προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να επέλθει «ηρεμία» στα λιμάνια της χώρας. Λίγες ώρες πριν η απεργία της ΠΝΟ είχε «σπάσει» σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Νάξο.

Το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης, επικράτησε ένταση ανάμεσα σε ναυτεργάτες και αγρότες, με τους τελευταίους να ζητούν το σπάσιμο της απεργίας, προκειμένου να μεταφερθούν τα προϊόντα τους στην Αθήνα. Στη διάρκεια των επεισοδίων που επικράτησαν, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας που βρίσκεται εντός του χώρου του λιμανιού. Οι αγρότες αποσύρθηκαν από το λιμάνι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις σχετικά με τη μεταφορά των προιόντων τους στον Πειραιά