Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο Anadolou, η Τσαγλάρ Ντεμιρέλ και η Μπεσίμ Κοντσά συνελήφθησαν χθες Δευτέρα το βράδυ από την αστυνομία της Άγκυρας στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξάγεται στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Μπατμάν» στη νοτιοανατολική Τουρκία.


Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 280 μέλη του HDP σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Οι συλληφθέντες βαρύνονται με την κατηγορία της «προπαγάνδισης υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης», μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, τουρκική αστυνομία συνέλαβε 45 επαρχιακούς αξιωματούχους του HDP, για ενδεχόμενες διασυνδέσεις τους, με αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και παράλληλα, προχώρησε σε 235 συλλήψεις μελών του HDP με την κατηγορία για «προπαγάνδιση υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης» και για διάπραξη ενέργειας για λογαριασμό του ΡΚΚ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 155. Η Τουρκική αστυνομία έχει προβεί σε μία σειρά συλλήψεων προέδρων και των βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP ενώ πρόσφατα με προεδρικό διάταγμα ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέστειλε τις ασυλίες τους χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που του δίνει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης