Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η Ε. Αχτσιόγλου άσκησε κριτική στη στάση των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών, υποστηρίζοντας πως «τις κρίσιμες στιγμές δεν υψώνουν φωνή και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αντιστοιχεί», απέναντι στη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ.

Όπως τόνισε, το ΔΝΤ εγείρει παράλογες απαιτήσεις, ζητώντας πράγματα που δεν υφίστανται στην Ευρώπη και δεν αποτελούν «καλές ή έστω συνήθεις πρακτικές». Επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση ζητά από τους δανειστές να τηρήσουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015.

«Δεν είναι ένας θολός και αόριστος όρος, καθώς περιγράφεται αναλυτικά από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, στην οποία συμμετείχε και το ΔΝΤ. Το πόρισμα αυτό σε ένα 90% συμφωνεί με όσα υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και με όρους τήρησης των συμφωνηθέντων το ΔΝΤ θα πρέπει να αλλάξει τη στάση του».

Σχετικά με την επιδίωξη της κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο για «κεντρικό εργασιακό δικαίωμα και κεκτημένο σε όλη την Ευρώπη» και όχι για «ιδεοληπτική εμμονή όπως ισχυρίζεται ο Κ. Μητσοτάκης». Ερωτηθείσα για την ανεργία εξαπέλυσε επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις «που ενώ οδήγησαν την ανεργία από το 7% στο 27% σε μία πενταετία, σήμερα έχουν το θράσος να κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι αύξησε την ανεργία».