Οι μαχητές διαφόρων οργανώσεων των ανταρτών «άρχισαν να φεύγουν και κατόπιν αυτού οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ανεστάλησαν», είπε ο Τσούρκιν στους δημοσιογράφους. «Οι μάχες στο ανατολικό Χαλέπι τερματίστηκαν», επέμεινε.
 
«Οι πληροφορίες μου υποστηρίζουν πως επετεύχθη συμφωνία για την αποχώρηση ανταρτών», η οποία, όπως σημείωσε «μπορεί να συμβεί από ώρα σε ώρα».
 
Η παράδωση ή αποχώρηση των ανταρτών, όπως αναφέρει το Reuters, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της εξέγερσης στη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, από το 2011 που ξέσπασαν οι μάχες. Σημειώνεται επίσης πως, εάν επιβεβαιωθεί η αποχώρηση, θα είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχουν πετύχει η Ρωσία με τον Μπασάρ Αλ-Άσαντ.
 
Υπενθυμίζεται πως σε συμφωνία για απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών αναφέρθηκαν και οργανώσεις ανταρτών στη Συρία, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε έτοιμος να συμβάλει στην αποστολή αυτή.
 
Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης Νουρ Ντιν αλ Ζίνκι, ο Γιάσερ αλ Γιούσεφ, δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία προβλέπει πως οι αντάρτες θα αποχωρήσουν κρατώντας τον ελαφρύ οπλισμό τους.
 
Μια ακόμη οργάνωση ανταρτών, η Τζάμπχα Σαμίγια, που επίσης δρα στο Χαλέπι, ανέφερε ότι μια πρώτη ομάδα ανθρώπων θα εγκαταλείψει το ανταρτοκρατούμενο τμήμα της πόλης μέσα στις επόμενες ώρες «εκτός αν συμβεί κάτι καινούργιο». Εκπρόσωπός της με έδρα την Τουρκία ανέφερε πως οι πρώτοι που θα απομακρυνθούν και θα μεταφερθούν στο δυτικό Χαλέπι θα είναι πιθανότητα οι τραυματίες. Κατά τον ίδιο, οι περισσότεροι από τους 50.000 ανθρώπους που απομένουν στα τμήματα του Χαλεπιού που ελέγχουν οι αντάρτες αναμένεται να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές.
 
Οι εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων των ανταρτών ανέφεραν ότι η συμφωνία «θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ώρες» και ότι επιτεύχθηκε μετά τις πιέσεις που άσκησαν «η Ρωσία και η Τουρκία», δύο μέρη τα οποία υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους αντάρτες αντίστοιχα.