Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΦΕΠΑ, η ομάδα των παραδοσιακών χορών θα παρουσιάσει κάποιους ρεμπέτικους χορούς, ενώ θα ακολουθήσει ζωντανή ρεμπέτικη μουσική, κρητικά και παραδοσιακά.
 
«Ελάτε να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να φάμε, να πιούμε… όλα σε τιμές κόστους. Κόντρα στις λογικές της εποχής μας προάγουμε πολιτισμό και δημιουργούμε συνθήκες διασκέδασης για όλους» αναφέρει η ΦΕΠΑ στην ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για την στήριξή της στους Αλληλέγγυους Λειτουργούς Υγείας (ΑΛΥ), μια αυτοοργανωμένη συλλογικότητα που στηρίζει και τις καταλήψεις προσφύγων.

«Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού» σημειώνουν.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση των ΑΛΥ για την εκδήλωση:
 
«Κάτι τέτοιες μέρες που οι ανάγκες χιλιάδων προσφύγων έχουν ξεθωριάσει για το κράτος, τη θεσμοθετημένη φιλανθρωπία και για τους ανθρωπιστικά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας.
 
Που τα πνιγμένα παιδιά, οι βάρκες στο Αιγαίο, οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι ίδιες οι ρημαγμένες ζωές μας δεν πουλάνε πια ως εικόνες στις ειδήσεις.
 
Όλες και όλοι εμείς συνεχίζουμε στο πλευρό και μαζί με όλους όσους το έχουν ανάγκη, προσπαθώντας με τις όποιες δυνάμεις να διευκολύνουμε την ολοένα και πιο δυστοπική καθημερινότητά που ζούμε και να καλύπτουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και στήριξη που υπάρχουν.
 
Ευχαριστούμε τις πολιτιστικές ομάδες της ΦΕΠΑ για την στήριξη του έργου μας. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας».
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ούλωφ Πάλμε 2-4. Α' Κτήριο, 1ος όροφος στις 22.00.