του Κώστα Εφήμερου

Ο Δήμαρχος δικαίωσε πλήρως τον χαρακτηρισμό όταν εξήγησε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τις ηλεκτρικές σόμπες που εντελώς αδικαιολόγητα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μετά το περιστατικό που κάηκαν ζωντανοί 3 άνθρωποι από έκρηξη φιάλης υγραερίου. Ξέρετε, αυτό που το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε «ατύχημα». Αυτό το περιστατικό που έκανε τους δημοσιολόγους του ΣΚΑΪ να καταλογίσουν τις ευθύνες στην μητέρα «που ενώ ήξερε ότι είναι επικίνδυνο άνοιξε φιάλη υγραερίου για να μαγειρέψει μέσα στη σκηνή».

Ε, λοιπόν, η Ύπατη Αρμοστεία αποφάσισε να αντικατασταθούν οι σόμπες υγραερίου με ηλεκτρικά σώματα και αυτό ανέβασε την κατανάλωση, οπότε όταν ζητήθηκε από το δήμο η αναβάθμιση της γραμμής στη Σούδα ο Δήμος το αρνήθηκε «γιατί δεν είναι δυνατό να επωμίζονται το κόστος οι Χιώτες πολίτες»… πολύ λογικό!

Αυτή τη στιγμή πέφτει χιονόνερο στην περιοχή και η θερμοκρασία είναι στους 3 βαθμούς. Στον καταυλισμό δεν υπάρχει ρεύμα και παίζεται ένα υπέροχο παιχνίδι κολοκυθιάς:

– Και γιατί να πληρώσει ο Δήμος;
– Και ποιός να πληρώσει;
– Να πληρώσει το κράτος!
– Και γιατί να πληρώσει το κράτος;
– Και ποιός να πληρώσει;
– Να πληρώσει η Ύπατη Αρμοστεία!
– Και γιατί να πληρώσει η Ύπατη Αρμοστεία;
– Και ποιός να πληρώσει;
– Να πληρώσει η Ευρώπη…

Στο μεταξύ όταν θα έρθει το επόμενο «ατύχημα» να ξέρετε ότι το αίμα θα το έχουν όλοι οι προαναφερθέντες. Και οι Χιώτες πολίτες μαζί… αυτοί που πουλούσαν την φόρτιση του κινητού και τη χρήση της Τουαλέτας το 2015 και έφτιαξαν περιουσίες από το «προσφυγικό ζήτημα».

Α, και κάτι ακόμα. Όταν ο 12χρονος που μένει επί μια εβδομάδα ξυλιασμένος στο χώμα και βλέπει τις οικογένειές του να σβήνουν πάρει ένα φορτηγό και πάρει μαζί του καμιά δεκαριά ανθρώπους να μη ξεχάσετε να σοκαριστείτε.

Και φυσικά, καλά χριστούγεννα…

Υ.Γ. Άν ο Δήμαρχος δεν είναι μοσχάρι ας συνδέσει τώρα το ρεύμα και μετά βλέπουμε ποιος θα πάρει τον μουτζούρη…