«Όλα τα πιθανά αίτια θα εξετασθούν» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ, κατά την άφιξή του στο Σότσι, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει αναλάβει να διερευνήσει τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του, σήμερα τα ξημερώματα. Ο Σοκολόφ υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για κάποιο συγκεκριμένο σενάριο, ιδίως εκείνο μιας τρομοκρατικής ενέργειας.

Ελικόπτερα διάσωσης διενεργούν ακόμα έρευνες για τον εντπισμό επιζώντων, ενώ υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στη συντριβή του αεροσκάφους, αλλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως είναι νωρίς για να υπάρξουν εκτιμήσεις.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το μεσημέρι τη Κυριακής ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες» στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, να υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση» και να παραδέχεται πως «λιγοστεύουν» οι ελπίδες για τον εντοπισμό των επιζώντων


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο αεροπλάνο επέβαιναν Ρώσοι στρατιώτες και καλλιτέχνες μουσικού συγκροτήματος που μετέβαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία. Εννέα ρώσοι δημοσιογράφοι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Τα ίχνη του αεροσκάφους είχαν χαθεί από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν «σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων».


Σύμφωνα με πληροφορίες του Russia Today, έχουν εντοπιστεί συντρίμμια που πιστεύεται ότι προέρχονται από το αεροσκάφος .Όπως επισημαίνεται, το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν τη συντριβή του.

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούσε το αεροσκάφος τα τελευταία 33 χρόνια και είχε κάνει 6.689 ώρες πτήσεις από το 1983. Τελευταία φορά πέρασε από μεγάλο τεχνικό έλεγχο το Δεκέμβριο του 2014 και τον περασμένο Σεπτέμβριο.