Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, εν μέσω απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα στην αρχή του έτους, της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit στα μέσα της χρονιάς και της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ προς το τέλος της χρονιάς, οι μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου αυξήθηκαν, παρά τις μεγάλες αυξομειώσεις, κατά 5,7% στα 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης στις 27 Δεκεμβρίου.

Στην κορυφή της λίστας με τους κροίσους που αύξησαν ακόμα περισσότερο την περιουσία τους το 2016, βρίσκεται ο αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ, που αύξησε την περιουσία του κατά 19% σε 74,1 δισ. δολάρια για το σύνολο του έτους. Τα κέρδη του Μπάφετ εκτοξεύτηκαν μετά την εκλογική επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ, ανεβάζοντας τον στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, πίσω απόν συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς που παραμένει ο πλουσιότερος όλων, με περιουσία 91, 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE είναι ο μοναδικός μη Αμερικανός ανάμεσα σε αυτούς με τις πέντε καλύτερες επιδόσεις, αυξάνοντας την περιουσία του κατά 7,1 δισεκ. δολάρια στα 38,9 δισεκ. δολάρια. Ο Αμάνθιο Ορτέγα, ο πλουσιότερος στην Ευρώπη και ιδρυτής της αλυσίδας ενδυμάτων Zara, ήταν στη δεύτερη θέση του δείκτη για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς μέχρι τον Νοέμβριο και την εκλογή του Τραμπ που ανέβασε στη δεύτερη θέση τον Μπάφετ. Ο Ορτέγα, του οποίου η περιουσία μειώθηκε κατά 1,7 δισεκ. δολάρια το 2016, είναι ο τρίτος πλουσιότερος στον κόσμο με 71,2 δισεκ. δολάρια.