Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων είπε ότι «πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον οδικό χάρτη και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, έτσι ώστε μέσα στον Ιανουάριο να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο».

«Πάντα υπάρχει η περίπτωση να μην κλείσει και θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα κακά σενάρια, αλλά αυτό θα είναι και ένα σήμα για το πού το πάνε οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, εάν δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα να της προσάψουν θα έχουμε να κάνουμε με τιμωρητική προσπάθεια που νομίζω ότι οδηγεί σε μια κατάσταση όπου η Ευρώπη δεν θα είναι ενωμένη, θα έχει να κάνει με προσπάθειες περεταίρω όξυνσης που οδηγεί σε δυστυχία τις μεγάλες πλειοψηφίες στην Ευρώπη. Οι ακραίες αυτές φωνές θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα θέλουν να έχουμε επιστροφή σε σκοτεινές μέρες», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, ακόμα πως αυτό που απαιτείται είναι στο σύνολο τους οι πολιτικές δυνάμεις να κάνουν άλλες επιλογές και πρέπει η αριστερά στην Ευρώπη να κάνει ότι είναι δυνατό για να δυναμώσει χρειάζονται περισσότερα πράγματα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων τόνισε πως πάντα τα παίρνουμε υπόψη μας, παλεύουμε και αγωνιζόμαστε να υπάρξει μια ευνοϊκή εξέλιξη μπορούμε να προσδοκούμε ότι η ανάπτυξη που προβλέπεται για το 2017 ότι θα είναι μεγάλη, θα φέρει αποτελέσματα στην κοινωνία με την αύξηση της απασχόλησης.

Είναι σημαντικό να μπει ένα μεροκάματο ακόμα στην οικογένεια, ταυτόχρονα η παροχή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης αλλά και η προώθηση των βημάτων σε Υγεία και Παιδεία και ειδικότερα με τη μεταρρύθμιση για την εγκατάσταση μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και στο θέμα της Παιδείας με τη εφαρμογή συγκεκριμένων τομών.

«Νομίζω ότι έχουμε τα περιθώρια να γυρίσουμε το κλίμα και μπορούμε με αυτή τη διακυβέρνηση βελτιώνοντας αυτά που κάνουμε να δει ο κόσμος μια διαφορετική εξέλιξη», είπε καταλήγοντας.