Σύμφωνα με το Reuters, ο Σέρτζιο Φόντες, επικεφαλής της ασφάλειας της Πολιτείας Αμαζόνας, εξέφρασε στο Globo TV τον φόβο ότι μπορεί να βρεθούν και άλλοι νεκροί, καθώς οι αρχές αποκτούν σαφέστερη ιδέα για την έκταση της εξέγερσης η οποία ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής με έναυσμα μια διένεξη ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες ναρκωτικών.
 
Διεθνείς οργανώσεις επικρίνουν δριμύτατα τη Βραζιλία για το σωφρονιστικό σύστημά της, καθώς ο συνωστισμός είναι ο κανόνας στις φυλακές της, στις οποίες ξεσπούν τακτικά φονικές εξεγέρσεις.

Ο Σέρτζιο Φόντες, ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολιτείας Αμαζόνας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς οι αρχές αποκτούν σταδιακά μια σαφέστερη εικόνα για την έκταση της εξέγερσης.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Em Tempo, πολλά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματά τους πετάχτηκαν πάνω από το τείχος της φυλακής.
 
Οι ταραχές ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής και οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας, πρόσθεσε ο Φόντες. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την καταμέτρηση για να εξακριβώσουν πόσοι κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν.