«Εκείνους που έχουν βάλει στο στόχαστρο την ειρήνη του έθνους μας, και τα πιόνια τους, που εργάζονται για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας και να προκαλέσουν χάος εξαχρειώνοντας τους ανθρώπους μας μέσω αποτρόπαιων επιθέσεων, που στοχεύουν, επίσης, τους ίδιους τους πολίτες» τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας στην προεδρική ιστοσελίδα της Δευτέρα, υπογραμμίζοντας πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να τους εξαλείψει, μαζί με τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας «στην πηγή τους».
 
«Γνωρίζουμε ότι οι επιθέσεις αυτές, που πραγματοποιούνται από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις σε βάρος της χώρας μας, δεν είναι ανεξάρτητες από τα περιστατικά που συμβαίνουν στην περιοχή μας» σημείωσε.
 
Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους «είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στις εξωτερικές επιχειρήσεις, αρχίζοντας από την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη» η οποία στρέφεται εναντίον των τζιχαντιστών και των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας, είπε ο Κουρτουλμούς.
 
Σύμφωνα με το Reuters, ο  Τούρκος αντιπρόεδρος τόνισε πως είναι σαφές ότι η επιχείρηση εκκαθάρισης, που ξεκίνησε τον Αύγουστο, έχει ενοχλήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και όσους κρύβονται πίσω από αυτές. «Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε τις εξωτερικές επιχειρήσεις μας με αποφασιστικότητα», υπογράμμισε.
 
Οι αρχές είναι πολύ κοντά στο να ταυτοποιήσουν τον δράστη της επίθεσης, πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν προσαχθεί οκτώ ύποπτοι. «Βρέθηκαν πληροφορίες για τα αποτυπώματα και το παρουσιαστικό του τρομοκράτη», είπε, σημειώνοντας ότι η επίθεση του Σαββάτου παρουσιάζει «σημαντικές διαφορές» από άλλες που έχουν γίνει πρόσφατα στην Τουρκία. Ο στόχος, υποστήριξε, ήταν να διχαστεί η τουρκική κοινωνία.

Μέχρι στιγμής, η τουρκική αστυνομία φέρεται να έχει συλλάβει τουλάχιστον οκτώ υπόπτους, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.