Τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν τις τελευταίες μέρες ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο δίωξης του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει και στο παρελθόν συνδεθεί με υποθέσεις διαφθοράς, χωρίς να κατηγορθεί ποτέ επίσημα. Επιχειρηματίες φέρεται ότι προσέφεραν στον πρωθυπουργό δώρα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, κάτι που θα μπορούσε, εφόσον αποδειχθεί, να οδηγήσει σε απαγγελία σε βάρος του κατηγορίας για «κατάχρηση εμπιστοσύνης», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Haaretz, αυτήν τη στιγμή η αστυνομία έχει στοιχεία για δύο υποθέσεις πιθανής δωροδοκίας του Νετανιάχου. Η πρώη αφορά την αποδοχή δώρων δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από τον επιχειρηματία Ρόναλντ Λάουντερ, ο οποίος φέρεται μεταξύ άλλων να αγόραζε κουστούμια στον πρωθυπουργό και να χρηματοδοτεί ταξίδια του γιου του στο εξωτερικό. Τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο και για μία δεύτερη υπόθεση από την οποία μπορεί να προκύψουν πιο σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς, χωρίς όμως να δίνουν την παραμικρή λεπτομέρεια γι' αυτή.

Ο Νετανιάχου αρνείται τις κατηγορίες. «Σας το είπα και το επαναλαμβάνω: δεν θα υπάρξει τίποτε διότι δεν υπάρχει τίποτε», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης του κόμματός του, του δεξιού Λικούντ, στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ανάκρισή του από την αστυνομία.

«Ακούμε τις πληροφορίες (που κυκλοφορούν) στα μέσα ενημέρωσης. Βλέπουμε (…) την ατμόσφαιρα και το εορταστικό πνεύμα στα τηλεοπτικά στούντιο και τους διαδρόμους της αντιπολίτευσης», προσθέτει στο βίντεο αυτό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θέλω να τους πω να περιμένουν για να γιορτάσουν. Μην βιάζεστε», συνεχίζει ειρωνικά.