Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών από όλη την Ελλάδα είχε την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος χαρακτήρισε τη συζήτηση διεξοδική και ζωηρή και πρόσθεσε ότι προέχει ο διάλογος.

«Αυτό που προέχει είναι ο διάλογος, ένας διάλογος που μερικές φορές μπορεί να γίνεται και με εντάσεις, δεδομένου των προβλημάτων που υπάρχουν στον αγροτικό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι δικό τους θέμα πώς θα κινητοποιηθούν, τις μορφές που θα επιλέξουν. Εμείς από την δική μας πλευρά συνεχίζουμε ένα έργο που ήδη τουλάχιστον όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι στον αγροτικό χώρο έχει φέρει πλέον ουσιαστικά αποτελέσματα».

Οι αγρότες, από την πλευρά τους, ζήτσαν να αναλάβει ο υπουργός τις ευθύνες του. Προηγήθηκε η επίδοση επιστολής προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση στην οποία επισημαίνουν πώς η πραγματοποιήση προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή είναι κομβικής σημασίας. «Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή, όσον αφορά στην εθνική οικονομία και δυστυχώς έχουμε αυξήσει τις εισαγωγές και μειώσαμε τις εξαγωγές. Δεδομένου ότι έχουμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα από παραγωγούς που δεν επέλεξαν την παραγωγή αλλά την ενίσχυση, θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική, ώστε ως χώρα να είμαστε παραγωγική και αυτάρκης», αναφέρουν μεταξύ άλλων.