Σε σχόλιό του επ' αυτού, το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων αναφέρει ότι μεταξύ των δυο χωρών υπάρχουν πολύ στενές και βαθιές φιλικές σχέσεις και απομένει στους πολιτικούς μόνο να τις εμβαθύνουν.
 
«Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε πρέπει να δείχνουν υπευθυνότητα, έτσι ώστε, τουλάχιστον, να μην καταστρέφουν τη φιλία που υπάρχει μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Σερβίας, προς τις δύο κατευθύνσεις. Αυτό πρέπει να ισχύει και σε συνθήκες, όπου καθίσταται εμφανές ότι θερμαίνεται η ατμόσφαιρα για την επόμενη ψηφοφορία για ένταξη του Κοσόβου στην UNESCO», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Απαντώντας με γραπτή δήλωσή του στο σχόλιο του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, αφού εκφράζει τη συμφωνία του με την άποψη ότι δεν πρέπει να καταστραφεί η φιλία μεταξύ των δύο χωρών προσθέτει: «Πρέπει να υπενθυμίσω στους συναδέλφους στα Σκόπια πόσα έχει επενδύσει η Σερβία όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζοντας τη “Μακεδονία” υπό το συνταγματικό της όνομα, διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της με την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στον ΟΗΕ και στην ΕΕ χρησιμοποιείται το όνομα FYROM».

Ντάσιτς: «Τεράστιο λάθος» που αναγνωρίσαμε την πΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία

 
Δύο ημέρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς, είχε προκαλέσει έκπληξη ομολογώντας πως ήταν λάθος της Σερβίας να αναγνωρίσει την πΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.
 
«Η Σερβία έκανε ένα τεράστιο λάθος. Ολόκληρη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιεί την ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), και (με την αναγνώριση) χτυπήσαμε πισώπλατα τους φίλους μας Έλληνες, και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσσοβο. Όταν αναγνωρίσαμε την Μακεδονία, προσβάλαμε τους Έλληνες, και αυτοί (η πΓΔΜ) τώρα ψηφίζουν υπέρ του Κοσσόβου. Οφείλω να ομολογήσω πως είμαστε ανόητοι», δήλωσε ο Ίβ. Ντάτσιτς.
 
Ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Meta, πρόσθεσε πως στις διμερείς σχέσεις Βελιγραδίου και Σκοπίων θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας, αλλά σε πολυμερές επίπεδο η Σερβία θα χρησιμοποιεί το όνομα που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή το πΓΔΜ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως αυτό δεν αποτελεί εκδίκηση, αλλά υπεύθυνη στάση του κράτους και της εθνικής πολιτικής.
 
«Η Σερβία δεν είναι το παιχνίδι κανενός για να παίζει μαζί της. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ταπεινώσει. Εάν κάποιοι δεν νοιάζονται για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας στο Κόσσοβο και τα Μετόχια, τα όποια κάηκαν και καταστράφηκαν, και δεν είναι αρκετό αυτό για κάποιους στην Unesco, τότε οφείλω να θέσω υπό αμφισβήτηση της σχέση μας» συμπλήρωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών.