Στην επιστολή που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, και τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιο Κούλογλου και Κώστα Χρυσόγονο, επισημαίνεται ότι η απόλυση λόγω χρόνιου νοσήματος και αναπηρίας συνιστά εξόφθαλμη διάκριση και κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από την ευρωπαϊκή, τη διεθνή και την ελληνική νομοθεσία. Επισημαίνουν επίσης, ότι η απόλυση παραβιάζει ακόμη και τον εσωτερικό κανονισμό του πολυεθνικού ομίλου, που διακηρύσσει ότι απασχολεί άτομα «ανεξάρτητα από την ηλικία, το ιστορικό, το φύλο, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την σωματική ικανότητά τους».

Ο εργαζόμενος στην Παπαστράτος ΑΒΕΣ, ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια και η υπόθεση εκδικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα, επελέγη ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους και χάρη στις εξαιρετικές σπουδές και τα προσόντα του, προσελήφθη τον Ιούνιο του 2015 με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Λίγους μήνες αργότερα, λόγω υποτροπής της νόσου του (πολλαπλή σκλήρυνση), χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δυο εβδομάδες. Επέστρεψε στην εργασία του, γνωστοποιώντας στην εταιρεία την ασθένειά του.

Τον Ιανουάριο του 2016, η διοίκηση της εταιρείας τον απέλυσε επικαλούμενη ως αιτία την «ανεπιτυχή δοκιμαστική περίοδο».