Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε, με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη.

Ενώ αρχικώς το κατηγορητήριο αφορούσε απλή υπόθαλψη, προστέθηκε και η κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δύο γυναίκες μετήχθησαν στην Εισαγγελία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σε χωριστό αυτοκίνητο η καθεμία, ενώ η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα μόλις βγήκε από το όχημα φώναξε: «Ζήτω η επανάσταση».

Η Πόλα Ρούπα, αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της ανακοίνωσαν την Πέμπτη μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι άρχισαν απεργία πείνας και δίψας, καθώς – όπως υποστηρίζουν – οι αρχές «απήγαγαν το παιδί τους» και δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται από την στιγμή της επιχείρησης στον 'Αγιο Δημήτριο.

Την Πέμπτη υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του εξάχρονου αγοριού η μητέρα και η αδελφή της Π. Ρούπα, ώστε το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο στην ψυχική υγεία του από την παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα.

Το εξάχρονο αγόρι – σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές – βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ, όπως τονίζεται, η διαδικασία για την επιμέλεια του απαιτούν χρόνο, καθώς πρέπει να ερευνηθεί αν οι προτεινόμενοι συγγενείς του πληρούν τις προϋποθέσεις για το αναλάβουν.