Νέα εξέγερση σημειώθηκε σε φυλακή της Βραζιλίας με τουλάχιστον 33 κρατούμενους να είναι νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων. Οι εξέγερση αυτή, πραγματοποιήθηκε μόλις πέντε ημέρες μετά την εξέγερση σε φυλακές που σημειώθηκε σε γειτονική πολιτεία της Βραζιλίας, όπου σκοτώθηκαν 56 κρατούμενοι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η εξέγερση έγινε στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Ίδρυμα του Μόντε Κρίστο, τα ξημερώματα της Παρασκεύης ενώ η αιτία ήταν ένα επεισόδιο που ξεκίνησε έπειτα από διαπληκτισμούς μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών, με αφορμή τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών εντός της φυλακής.

 
Σημειώνεται ότι, στην ίδια φυλακή από συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει μεταξύ αντίπαλων συμμοριών ναρκωτικών είχαν σκοτωθεί δέκα κρατούμενοι τον περασμένο Οκτώβριο.
 
Ο ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας στην πολιτεία Ροράιμα, ο Ουζιέλ ντε Κάστρο, κατηγόρησε για την εξέγερση την συμμορία ναρκωτικών που εδρεύει στο Σάο Πάουλο, First Capital Command (PCC), σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Estado de S.Paulo.