Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ελεγχόμενη από Σύρους αντάρτες πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου. Οι τραυματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ξεπερνούν τους 50.

Κάτοικος της πόλης που μετέβη στο τοπικό νοσοκομείο δήλωσε ότι μέτρησε περίπου 30 πτώματα που είχαν μεταφερθεί εκεί. Σύμφωνα με το διεθνή μέσα ενημέρωσης, βυτιοφόρο εξερράγη νωρίτερα σήμερα μπροστά από ισλαμικό δικαστήριο, στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, η οποία βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Sputnik ότι το όχημα εξερράγη κοντά στο αρχηγείο της ένοπλης οργάνωσης της αντιπολίτευσης Αχράρ Αλ Σαμ και ότι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται περίπου 50 υποστηρικτές της.

Η Αζάζ είναι ένα από τα σημαντικά προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της συμμμαχίας αυτής που συγκεντρώνει μετριοπαθείς οργανώσεις ανταρτών, απολαμβάνει την τουρκική στρατιωτική υποστήριξη και έχει απωθήσει τους τζιχαντιστές του ISIS από τη συνοριακή περιοχή.

Σύμφωνα με το Τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο της πόλης και ακούστηκε και πέραν της μεθορίου, στην τουρκική πόλη Κιλίς, στα νοσοκομεία της οποίας αναμένεται να μεταφερθούν τραυματίες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πηγές του πρακτορείου, η επίθεση είναι έργο του Ισλαμικού Κράτους.