Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Ν. Τόσκας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει με ευαισθησία την υπόθεση του 6χρονου γιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, παρά τις προσπάθειες «από πλευράς ορισμένων κύκλων» να διογκωθεί η συγκεκριμένη κατάσταση.

«Μέσα στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων υπάρχουν και τα ζητήματα τα ανθρωπιστικά που προκύπτουν, όπως προέκυψε και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζήτημα του παιδιού, άσχετα που έγινε κάποια προσπάθεια από πλευράς ορισμένων κύκλων να διογκωθούν ορισμένες καταστάσεις. Η πολιτική ηγεσία και του υπουργείου Δικαιοσύνης και όλοι οι εμπλεκόμενοι, με ανθρωπιστική αντίληψη αντιμετώπισαν το θέμα και γι αυτό έληξε ουσιαστικά από χθες το βράδυ και το πράγμα παίρνει τον δρόμο του με τον καλύτερο τρόπο γι αυτό το παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα».

Σχετικά με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, δήλωσε ότι ήταν μία δύσκολη επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και «ξεδόντιασε τις ουρές της τρομοκρατίας που έχουν μείνει στη χώρα», ενώ επισήμανε ότι συνεχίζονται οι έρευνες με πολύ συστηματικό τρόπο.

Τέλος, εκτίμησε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο ζήτημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και τόνισε πως η τρομοκρατία κάνει κακό και στις αγωνιστικές λαϊκές διεκδικήσεις, συντηρητικοποιεί την κοινωνία και αποπροσανατολίζει νεαρά παιδιά, αν και στην πλειοψηφία τους δεν παρασύρονται σε αυτό τον δρόμο.

«Η τρομοκρατία και όσοι την επιλέγουν σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, πέρα από απαράδεκτη, παράλογη, κάνει κακό και στις αγωνιστικές λαϊκές διεκδικήσεις, συντηρητικοποιεί την κοινωνία, αποπροσανατολίζει νεαρά παιδιά και ευτυχώς δεν είναι παρά ελάχιστοι που επιλέγουν αυτόν τον δρόμο.

Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και στα ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας απ' όπου και αν προέρχεται, αλλά και στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εγκλήματος», ενώ με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε άλλες χώρες διαβεβαίωσε πως «ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι ήσυχος γιατί δεν υπάρχουν ούτε οι συνθήκες ούτε οι κίνδυνοι που υπάρχουν αλλού».